PASSEJADES I DINÀMIQUES AMB PONIS

En família a Aira Natura!

Una experiència única plena d’emocions i respecte als animals, la natura i la família

La proposta d’activitats amb els ponis i cavalls a Aira Natura, son totes elles peu a terra, on s’experimenten altres maneres de relacionar-nos des del respecte, creant vincles d’igual a igual i descobrint la sensibilitat extrema d’aquests animal. Com que no es monta els animals, no és necessària experiència prèvia en equitació i son aptes per a tots els públics.

L’entorn natural, ens proporciona un marc idoni de calma i relax, on us oferim propostes molt diverses que van des de l’observació de les manades en llibertat, parrejades pel bosc amb la seva companyia, fins a gimcanes, circuits i jocs amb dinàmiques de grup on treballarem la comunicació, el treball en equip, la cohesió, la confiança, l’amor i el respecte de forma lúdica i divertida des d’una visió etològica dels animals i amb la doma natural com a base.

Els exercicis i propostes s’adapten en funció de les famílies que vinguin i les edats dels nens i nenes, de manera que procurem que cada sessió sigui totalment personalitzada i una vivència única.

DESPERTANT ELS 5 SENTITS ENTRE PONIS I RUCS CATALANS

(recomanada pels més petits entre 4 i 8 anys)

Observarem com viu la manada de ponis. Què mengen? Com viuen? Quines són les principals diferències entre ells, els cavalls i els rucs?

Observarem les diferents parts de l’animal i explicarem com ens hem d’apropar i presentar-nos perquè tots ens sentim segurs i sense pors.

Descobrirem de ben aprop les diferents textures del seu pèl a les diferents parts del cos. Quina olor fan?. Quins sorolls fan? Els raspallarem el pèl i les crineres i netejarem les seves peulles.

A continuació els posarem les cabeçades i els anirem a passejar a través dels diferents circuits, superant reptes i formant un gran equip.

Una experiència diferent i divertida per connectar amb els ponis despertant tots els sentits.

DESCOBRINT ELS CAMINS D’AIRA NATURA AMB COMPANYS DE QUATRE POTES

(a partir de 8 anys)

Explicarem els fonaments bàsics de la doma natural per a poder moure ponis i cavalls en llibertat. Entendrem com es comuniquen els cavalls entre ells, la importància de la seva visió i la seva gran sensibilitat.

Posarem les cabeçades i caminant al seu costat, ens acompanyaran a fer una passejada per a descobrir tots els racons de la finca, els diferents arbres, flors, plantes, ocells i d’altra fauna que hi habita.

Una experiència única per aproximar-nos i relacionar-nos amb els animals i l’entorn que t’obrirà la mirada i et farà connectar amb tots els sentits.

JUGANT I APRENENT. FAMÍLIES, PONIS I RUCS

(a partir de 10 anys)

Gaudirem d’una estona observant com viu la manada en llibertat amb els seus comportaments i rols que tenen dintre del grup i la seva importància.

El contacte amb els ponis i la natura, ens aporta serenitat i calma, i ens permet desenvolupar i comprendre d’una manera fàcil, fluida i natural, elements tan importants com la comunicació no verbal, la sensibilitat i la intuició per generar vincles.

A partir de jocs i dinàmiques entre els humans i els ponis sempre peu a terra i en llibertat, us proposarem una sèrie de reptes on descobrireu de forma divertida, com el paper de cada membre de la família resulta clau i determinant per sumar en positiu i aconseguiu els objectius despertant la creativitat, imaginació i treball en equip. De manera divertida, us adonareu com n’és d’important escoltar, observar i respectar-nos per tal que tothom se senti a gust i formi part de la manada.

Un temps de qualitat per gaudir amb la família d’una activitat diferent, enriquidora i d’una experiència de valor.

PREU i DURADA

La durada de l’activitat és de 90 min.

El preu és de 75€ la sessió individual i fins a un grup de 4 persones. A partir de la cinquena persona, hi ha un suplement de 8€ per persona extra. Màxim 14 persones per sessió.

La sessió és conduïda per la Mònica Enero, coach i psicoterapeuta especialitzada en teràpies amb cavalls, tècniques de mindfulness i consciència corporal.