Rutes guiades: Senderisme / BTT

Per conèixer una part del territori, el millor es descobrir-la a peu o en bicicleta i  si pot ser de la mà d’un guia de muntanya ò un coach molt millor perquè el coneixerem més a fons, amb tots els sentits. A AIRA  us oferim aquesta possibilitat de descoberta «A fons» del nostre entorn immediat amb tots els sentits fins , de passejar per la plana de Cardedeu i Vilamajor fins als primers contraforts del Montseny descobrint alguns dels seus valors naturals i històrics, fins a rutes amb btt  fins a Cànoves ò Palautordera, enfilant les primeres rampes del Montseny, per descobrir paratges d’alt interés natural , com l’embassament de Vallforners i el castanyer gros de Can Cuch ò fins el  Castell de Monclús a Palautordera superant 5 rampes que canalitzen els diferents torrents que drenen les aigües fins als afluents dels rius Tordera i Besòs.

Ruta Airanatura (Senderisme)

A la descoberta del nostre entorn més proper passejarem per  les vores dels camps de conreu, per boscos mixtes de pi, alzina i roure a les obagues, fins a la riera i la llacuna de Can Ribalta amb vegetació pròpia de zones més humides.  Especial interés te aquesta llacuna construida fa 40 anys pel pare dels actuals propietaris d’AIRA  per poder regar blat de moro , que finalment ha esdevingut un exemple de sostenibilitat proporcionant l’habitat per la fauna amfíbia, que es troba en notable regressió també al Vallès, pel canvi climàtic i per la pèrdua de l’activitat agrícola tradicional, quan hi havia molt més punts amb aigua enmig de les finques agrícoles.. Aquesta llacuna també te un interés molt singular perquè combina l’interés natural amb l’oferta d’activitats turístiques i lleure ja que pel seu damunt hi passa la tirolina més ràpida del parc d’aventura, de més de 150m.  Aquest és un passeig per fer amb «atenció plena» focalitzant la nostra atenció als diferents sentits; olfacte,oïda, vista, tacte i fins i tot el gust, per gaudir d’una experiència molt més enriquidora… Amb Airanatura col·laboren coachers i facilitadors que us podran ajudar, si ho desitgeu, a descobrir molts d’aquests aspectes que passen per alt quan anem atrafegats, al ritme que ens marca la societat actual..

Us recomanem també l’opció de fer aquest passeig utilitzant la tècnica del Nordic Walking, contractant un guia instructor i el lloguer de bastons. A Aira organitzem passejades d’iniciació perquè puguis aprendre tots els beneficis d’aquesta disciplina i gaudir d’un exercici molt complert, que mobilitza el 90% de la musculatura del nostre cos, gaudint alhora del paisatge que ens envolta.

Ruta Can Gol de la torre i Vilamagore medieval

6,8 km, de 3,5 hores de durada a un ritme tranquil.

Ruta que descobreix indrets que encara conserven l’essència agrària del territori vallesà. Racons on el paisatge humanitzat, treballat amb cura al llarg dels segles, mantenen les seves principals característiques.  Comencem la ruta al parking d’AIRA (Masies Agustí), una d’aquestes illes territorials, formada per camps de conreu esquitxats de masies, turons i petits boscos. Passem per la zona pícnic i arribem fins a Can Gol de la torre i Can Pungol. En aquest punt hom te la sensació que les presses postmodernes queden enrere i que el temps torna a bategar a ritme de campanes i rellotges de sol. Can Gol encara conserva algunes pedres del que fou la torre de vigilància del camí ral a Barcelona ..  La ruta segueix després per Can Pungol i Can Feu, per endinsar-se al que fou camí de creu entre Vilamajor i l’ermita de Sant Jaume de Rifà, travessa la riera de Bruguers i el torrent del Malinfern per vorejar  després la urbanització de Can Sauleda , travessar la carretera de Cànoves i seguir fins el cementiri de Sant Pere de Vilamajor. S’enfila tot seguit fins a Can Verdaguer per baixar després al que fou la porta d’entrada al Vilamagore medieval i passar per davant de  la Torre Roja del que s’anomena la Catedrel del Vallès. En aquest punt hi trobem també «la Mongia», punt d’informació del parc natural del Montseny. Prosseguim la ruta de tornada, utilitzant un nou itinerari fluvial obert recentment que segueix la riera de Vilamajor fins a Sant Antoni, passar per el parc de Can Sauleda i dirigir-se finalment pel carrer freixaneda fins el vial al costat del camí d’Alfou fins arribar de nou a AIRA (Can Ribalta)

En construcció

En construcció……

En construcció

En construcció