Les emocions d’alçada,  les vivències  al medi natural, superar reptes en equip i el joc dinamitzat pel lleure educatiu,  contribueixen a millorar l’autoestima, a la superació personal, i a la cohesió de grups .

Des d’ Aira Natura us proposem sortides de dia que podeu utilitzar per complementar el currículum ordinari dels àmbits de tutoria, educació física  i coneixement del medi..

Tenim propostes per a educació infantil, primària, secundària i batxillerat,  adaptant les activitats a cada nivell educatiu, seleccionant objectius i competències bàsiques que es poden dur a terme als nostres espais molt millor que a l’aula. 

D’EDUCACIÓ INFANTIL, fins a BATXILLERAT

Oferim dos propostes per a cada cicle educatiu.  Una de descoberta de medi  per infantil i primària, i de treball en equip per a secundària i batxillerat  i l’altre d’aventura, esport i reptes,  adaptada a cada edat.

Quan fa calor, a principi i final de curs, afegim els jocs d’aigua i piscina a la proposta d’aventura i esport.

Per tot el curs i dirigit al cicle infantil i cicle inicial de primària, us oferim una proposta per l’àrea de medi natural , on volem fomentar la “ observació, el manipular i experimentar com a mecanismes per a descobrir”.  La segona proposta està més centrada a l’àrea d’educació física i educació en valors, conscients que el “Moure’s, sentir i expressar forma part del procés de creixement”.

Pels cicles mitjà i superior de primària i tota la secundària us proposem el “FEM EQUIP”, centrada a l’àmbit d’educació en valors i tutoria,  que pretén fomentar la cohesió de grup i el treball en equip.  La segona proposta és per educació física però de manera transversal treballa també molts valors tant individuals com de grup.

INSTAL.LACIONS D’AVENTURA, ESPORT I LLEURE

130 ha de boscos i conreus que acullen unes instal.lacions esportives de primera qualitat, que permeten experimentar l’entorn natural de forma nova i diferent per a cada edat.

 • Parc d’aventura entre arbres amb cinc circuits i més de 60 jocs; ponts, cables, xarxes, escales i tirolines….
 • Camp de Tir amb arc. Iniciació, jocs i tirades fins a 30 m.
 • Circuit i pista pels ponis i rucs.
 • Pista poliesportiva, Boulder(rocòdrom) i Piscina.
 • Itineraris i corriols forestals per a proves esportives de btt, curses d’obstacles, senderisme i marxa nòrdica.

I un equip de monitors amb moltes ganes  per dinamitzar les activitats,  i també per controlar amb total seguretat, les activitats d’aventura especialment.

EDUCACIÓ INFANTIL

3 -5 anys

Grup mínim 25 pax.  Propostes a mida per a grups més grans de 50 pax.

DESCOBERTA del BOSC amb els PONIS, CAVALLS i els RUCS.

Trobarem uns éssers que ens ensenyaran els secrets per viure al bosc  i tocarem, cuidarem i guiarem  els ponis i rucs d’airanatura.

AVENTURA I JOCS per EXPRESSAR i CRÉIXER 

Moure’s, reptes d’alçada, equilibri i molt de joc per sentir que ens fem grans.

GIMCANES de FINAL de CURS. Casals de Juliol

Gimcanes de proves ò gimcanes d’aigua.  Diversió sense límit !!..l. I quan fa calor també la piscina.

QUE VOLEM ?

Que els nens i nenes s’emocionin, estableixin un vincle de respecte amb  la natura i els animals. Que explorin, experimentin i descobreixin tot jugant , característiques del bosc, dels animals i les plantes.

COM HO FEM

El fil conductor serà un éssers “encantats” que anirem descobrint per l’itinerari de la riera i el bosc, que podrem observar amb detall  i pensar què mengen i com viuen. Observarem també les formes, tacte i olor de fulles , arbres i moltes descobertes més.  

Amb els ponis podrem crear un vincle de confiança  molt especial. Els tocarem,  raspallarem, els  donarem de menjar i practicarem una mica d’agility, conduint-los per un circuit especialment dissenyat. 

Intentarem trobar també la colla de rucs catalans que netegen el bosc i veurem les diferències amb els ponis amb l’activitat final .

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA:

Aproximadament 3 hores.

» CONTACTAR «  

QUÈ VOLEM :

Que l’infant es mogui, s’expressi ,manipuli, coordini i controli la força i l’equilibri. Que experimenti  i visqui amb plaer la superació de diferents reptes i situacions amb diverses parts del cos. 

COM HO FEM: 

A través d’una gimcana de proves i reptes conduit amb molt de  joc i molta animació per el nostres monitor ,utilitzant diferents espais i instal.lacions: 

 • El Circuit d’aventura en alçada “ El cargolet” ; ponts, cables, xarxes.. i TIrolina final,,,, 
 • La pista poliesportiva i el rocòdrom (boulder), amb diferents textures i paviments 
 • El camp 1 amb el laberint de fusta, el laberint impossible, la roda, els aros, pilotes  i molta, molta gresca … 
 • Corriol dels rucs.  Podrem passar per on passen ells?..

DURADA aproximada de l’activitat dirigida:

Aproximadament 3 hores.

» CONTACTAR «  

QUÈ VOLEM ?

Que l’infant es mogui, s’expressi ,manipuli, coordini i gaudeixi. Sobretot que gaudeixi amb les proves i jocs amb els seus companys, mestres i monitors..

Son els mateixos objectius que la proposta d’aventura i jocs , amb més proves i jocs d’aigua quan fa molta calor.   

COM HO FEM

Amb els mateixos espais i les mateixes dinàmiques i proves però incorporant jocs d’aigua per refrescar-se durant tota la jornada..

Hi ha també la possibilitat d’utilitzar la piscina si es considera oportú.

DURADA aproximada de les activitats: 3 hores.

«CONTACTAR»

EDUCACIÓ PRIMARIA (Cicle Inicial)

6 -8 anys

Grup mínim 25 pax.  Propostes a mida per a grups més grans de 50 pax.

EXPLOREM AIRANATURA amb els CINC SENTITS.

Farem d’exploradors identificant animals i plantes de l’entorn, gràcies a la vista i l’oïda. .  Descobrirem el mon de les plantes aromàtiques i culinàries amb l’olfacte i el gust… I guanyarem respecte i confiança amb els ponis gràcies al tacte i el moviment corporal….

QUÈ VOLEM ?

Que els nens i nenes explorin, observin, toquin i se’ls desperti la curiositat per començar a fer-se preguntes. Que guiats pel monitor descobreixin plantes i animals de l’entorn i les seves característiques, i que prenguin consciència de quines parts del seu cos permeten la relació amb el medi en cada moment i situació…. Que amb els ponis i rucs  entenguin també la responsabilitat que tenim vers els animals domèstics. 

COM HO FEM

Farem très rotacions d’espais per treballar aspectes diferents a cada lloc:

 • Itinerari de descoberta del bosc, la riera i la llacuna . Farem d’exploradors amb els cinc sentits com a guies, identificant alguns  arbres típics del bosc mediterrani i de ribera i amb algunes sorpreses que ens faran pensar…. 
 • Area dels ponis:  Els tocarem i raspallarem, observarem la seva  anatomia, els donarem menjar i els guiarem des del respecte per un petit itinerari, descobrint la seva sensibilitat i característiques adaptatives. 
 • Hort i espai de les aromàtiques.. Farem un taller per experimentar amb el gust i l’olfacte les qualitats i els usos d’algunes plantes aromàtiques i culinàries. .

 

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA

Aproximadament 3 hores. 

«CONTACTAR»

EMOCIONS d’ALÇADA, AVENTURA i REPTES. 

Ponts, escales, xarxes, i tirolines entre arbres. Descarrega adrenalina i supera els teus límits. I en grup sabreu cooperar i superar els reptes que us proposarem?.

QUÈ VOLEM ?

Que els circuits d’aventura en alçada i les altres activitat esportives d’aquesta proposta, contribueixin als objectius de l’àrea d’educació física d’E.P,  especialment pel que fa a potenciar el desenvolupament motriu dels nens i nenes, així com a la seva capacitat de socialització. Consciència i control del cos, esforç i superació , cooperació i respecte son alguns dels continguts claus que es treballen de forma transversal amb aquestes activitats. 

COM HO FEM

L’activitat principal seràn els circuits d’aventura adaptats a l’alçada i edat dels nens/es: Ponts de tot tipus, cables, lianes, xarxes i tirolines per gaudir amb les emocions d’alçada, cadascú al seu ritme  i respectant als companys.

Com a segona activitat per guanyar en dinamisme i evitar cues llargues, ens llençarem amb una de les tirolines Xtrem d’airanatura , la Tirolina de 150m, que vola per sobre la llacuna. 

Finalment com a tercera rotació,  els reptes cooperatius d’aventura i equilibri, seran els protagonistes a l’entorn del boulder (rocòdrom) i pista poliesportiva.  Aquí serà important la cooperació del grup per superar les proves.  

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA

Aproximadament 3 hores.

«CONTACTAR»

GIMCANES de FINAL de CURS . Casals de Juliol

Gimcanes de jocs, obstacles, proves bojes….… I si fa calor… les olimpiades d’aigua i la piscina. 

QUÈ VOLEM ?

Que els nens i nenes ho passin bé, que gaudeixin jugant,  s’emocionin compartint experiències  i superant els reptes que proposarem a les diferents parades de les gimcanes, refrescant-se durant tota la jornada si fa molta calor.…….  

COM HO FEM

Jocs,  reptes,  dinàmiques, obstacles i proves d’aigua a la pista poliesportiva,  boulder (rocòdrom), camp dels ponis i recorregut d’obstacles «kids», sempre amb molta gresca i molta animació…….

Teniu també l’opció d’acabar la jornada amb una remullada a la piscina ( opció amb suplement).   

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA

Aproximadament 3 hores. 

«CONTACTAR»

EDUCACIÓ PRIMARIA (Cicle Mitjà i Superior)

9 -12 anys

Grup mínim 25 pax.  Propostes a mida per a grups més grans de 50 pax.

FEM EQUIP 1. JUNTS HI GUANYEM

Reptes d’alçada, proves cooperatives, de coordinació, superació d’obstacles en grup, i molta animació per adonar-se que cadascú  té unes virtuts, que si les sumem tot el grup hi surt guanyant….

QUÈ VOLEM ?

Contribuir a l’educació en valors a través del lleure i les activitats esportives a la natura..  Volem ajudar a potenciar actituds positives tant a nivell personal ( autoconeixement, autocontrol, autonomia, responsabilitat, esforç….  ), com competències que preparen a l’alumne per una relació harmònica amb els altres: (empatia, assertivitat, cooperació, tolerància….). 

COM HO FEM

Amb activitats físiques i esportives, activitats de raonament i enginy, , jocs de confiança  i activitats de joc i lleure com les gimcanes de reptes.

Potenciant a totes les dinàmiques el màxim d’interacció entre els membres del grup a través del treball cooperatiu.  

Les activitats es desenvolupen per diferents espais com la pista poliesportiva i el boulder, la zona del tir amb arc, els camps de joc dels ponis i recorreguts i itineraris en plena natura per on es troben distribuïts diferents jocs i reptes. 

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA

Aproximadament 3 hores.

«CONTACTAR» 

EMOCIONS d’ALÇADA, AVENTURA i REPTES.

Circuits d’aventura i Tirolines Xtrem: Adrenalina i superació personal . I molt més per guanyar en dinamisme …. 

QUÈ VOLEM ?

Que els circuits d’aventura en alçada i les altres activitat esportives d’aquesta proposta contribueixin als objectius de l’àrea d’educació física d’E.P,  especialment pel que fa a potenciar el desenvolupament motriu dels nens i nenes, així com a la seva capacitat de socialització. Consciència i control del cos, esforç i superació , cooperació i respecte son alguns dels continguts claus que es treballen de forma transversal amb aquestes activitats. 

COM HO FEM

L’activitat principal seràn els circuits d’aventura adaptats a l’alçada i edat dels nens/es: Ponts de tot tipus, cables, lianes, xarxes i tirolines per gaudir amb les emocions d’alçada, cadascú al seu ritme  i respectant als companys.

Com a segona activitat per guanyar en dinamisme i evitar cues llargues, ens llençarem amb una de les tirolines Xtrem d’airanatura , la Tirolina de 150m, que vola per sobre la llacuna. 

Finalment com a tercera rotació,  els reptes cooperatius d’aventura i equilibri, seran els protagonistes a l’entorn del boulder (rocòdrom) i pista poliesportiva.  Aquí serà important la cooperació del grup per superar les proves. Podeu escollir entre 100% circuits d’aventura entre arbres ò combinar amb altres emocions d’alçada. I si el grup ho permet també posar-vos a prova amb els obstacles 

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA

Aproximadament 3 hores.

 

«CONTACTAR»  

GIMCANES de FINAL de CURS. Casals de Juliol

Jocs, reptes i diversió sense fi. I quan fa calor podeu escollir les gimcanes d’aigua i la piscina..

QUÈ VOLEM ?

Que els nens i nenes ho passin bé, que gaudeixin jugant,  s’emocionin compartint experiències i superant els reptes que proposarem a les diferents parades de les gimcanes, refrescant-se durant tota la jornada si fa molta calor.…….  

COM HO FEM: 

Jocs,  reptes,  dinàmiques, obstacles i proves d’aigua a la pista poliesportiva,  boulder (rocòdrom), camp dels ponis i recorregut d’obstacles ” kids”, sempre amb molta gresca i molta animació…….

Teniu també la possibilitat d’acabar la jornada amb una remullada a la piscina ( opció amb suplement).   

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA

Aproximadament 3 hores.

 

«CONTACTAR»

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA i BATXILLERAT

12 – 16 anys

Grup mínim 25 pax.  Propostes a mida per a grups més grans de 50 pax.

FEM EQUIP 2. REPTES COOPERATIUS, COMPETITIUS  i VALORS de GRUP

Experimentem  emocions individuals i jocs d’equip per deduir valors com la confiança, la responsabilitat i el respecte vers l’altre, a través de dinàmiques engrescadores i originals,  fomentant la cohesió del grup.

Recomenat pel 1r. trimestre

QUÈ VOLEM ?

Contribuir a fomentar la cohesió del grup-classe amb activitats físico-esportives i lúdiques, al medi natural, fora de la rutina de l’aula.  

Volem ajudar a potenciar actituds positives entre els membres del grup ; empatia,, respecte, solidaritat, així com fomentar les situacions de competició, que impliquin necessàriament la cooperació dels participants, el respecte a les normes, donant eines per a la resolució de conflictes, si s’escau, de manera dialogada. 

 

COM HO FEM

Amb activitats físico-esportives i dinàmiques del lleure, engrescadores i originals..

Plantejant reptes de diferent tipologia que s’han de resoldre de forma cooperativa ò competitiva  fomentant el debat i la reflexió a partir de les experiències viscudes. 

Potenciant a totes les dinàmiques el màxim d’interrelació  entre els membres del grup. 

Puntuant al grup contrari en els circuits d’obstacles , per adonar-se  que els valors de l’esport van més enllà de les habilitats motrius..

I tot això superant circuits d’aventura, tirolines,  murs, monkey bars, tir amb arc… i molts reptes bojos més.. 

 

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA

Aproximadament 3 hores.

«CONTACTAR» 

100% CIRCUITS D’AVENTURA en ALÇADA 

Circuits d’aventura esportius: Liana, ponts, xarxes i tirolines xtrem . I segons el tamany del grup us proposem altres rotacions d’aventura i dinàmiques de grup, per guanyar en dinamisme i evitar les cues.

Recomenat tot l’any

QUÈ VOLEM 

Que els circuits d’aventura en alçada i les altres activitat esportives d’aquesta proposta contribueixin als objectius de l’àrea d’educació física d’E.S, especialment per la dimensió d’activitat física i temps de lleure. 

Que els nois i noies s’ho passin bé superant els seus propis límits i que de manera transversal experimentin situacions que fomentin la coneixença i respecte per els companys. . 

Evitar cues llargues  d’espera abans de pujar als circuits, fent la proposta més dinàmica. 

COM HO FEM

Escollint el tram de circuit d’aventura més adequat a cada grup en funció de les habilitats, les edats i el tamany del grup. Circuit Picots amb ponts de tot tipus, escales i xarxes, L’Astor amb liana i reptes més físics i el Gran Duc a més alçada 

Amb la tiroina de la llacuna que és la més ràpida i espectacular d’aira.  Adrenalina, diversió i superació en alçada.  

Us donem algunes alternatives més entre dinàmiques de grup, altres reptes d’alçada o superació d’obstacles en grup com a tercera rotació per guanyar en dinamisme i evitar cues llargues…

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA

Aproximadament 3 hores.

«CONTACTAR» 

CIRCUITS d’AVENTURA i  OBSTACLES per EQUIPS

Es la proposta més esportiva de final de curs, quan fa calor i incorporem més activitats de cursa d’obstacles per acabar ben fresquets amb la dutxa o la piscina.  Circuit d’aventura en alçada i recorregut d’obstacles en grup: Ponts, tirolines, Murs, xarxes, i monkey bars.. 

QUÈ VOLEM ?

Que els nois i noies experimentin diversió amb l’alçada i diversió posant-se a prova en grup, per superar obstacles gràcies a la col.laboració dels companys d’equip i que en acabar es puguin dutxar i refrescar i fins i tot banyar a la piscina.

Volem que els nois i noies gaudeixin de l’alçada, alliberin adrenalina, facin esport i riguin molt !!.      

COM HO FEM

Escollint el tram de circuit d’aventura més adequat en funció de les habilitats, de l’edat i del tamany del grup. 

Escollint el tram de circuit d’obstacles 

Plantejant proves boges i lúdiques per dinamitzar al grup..

Amb una bona dutxa final i vestuaris  en funció de les proves superades..

Donant també la opció de banyar-se a la piscina com a activitat suplementària ò bé com a una rotació més segons el tamany del grup. 

DURADA DE L’ACTIVITAT DIRIGIDA

Aproximadament 3 hores.

«CONTACTAR»

ESPECIAL CASALS D’ESTIU

Activitats d’AIRANATURA conduïda pels nostres tècnics + Possibilitat dús dels espais amb les seves activitats. Sempre amb totes les mesures de seguretat i higiene que requereix el moment actual, i que podem dur a terme gràcies a ser un gran espai natural obert, i la diversitat de zones habilitades per cada perfil de grup i edat.

 • Pensats per a grups entre 20 i 45 persones. Grups més grans consultar programa a mida.
 • Els temps de durada de les activitats és aproximat (Pot variar molt segons l’agilitat dels nens/es i la mida del grup).
 • Els monitors acompanyats col·laboren per agilitzar i dinamitzar les activitats.

Educació infantil

3 – 5 anys

Taller de cura i agility amb ponis + descoberta de la riera i els seus animals + gimcana de jocs i reptes

Educació Primària (Cicle Inicial)

6 – 8 anys

Circuit d’aventura entre arbres “El Picot verd”
+ Tir amb arc o Agility amb Ponis
+ Jocs al Boulder o Tirolina de la Bassa

Educació Primària (Cicles Mig i Superior)

9 – 12 anys

Circuit d’aventura “El Picot Verd”
+ Tirolina de la Bassa o Tirolina Llarga
+ Tir amb arc o Dinàmiques al Boulder