Des d’ Aira Natura us proposem sortides de dia que podeu utilitzar per complementar el currículum escolar dels àmbits d’educació en valors i tutoria,   educació física i  de coneixement del medi.

Les propostes d’activitats per a escoles combinen emocions d’alçada, activitats físiques, jocs i reptes en equip , descobertes de natura i educació emocional amb ponis, cavalls i rucs.

Partim d’objectius del currículum de cada cicle educatiu per dissenyar programes adaptats a les diferents edats, que utilitzen la descoberta, l’observació, l’experimentació, el joc i les emocions d’alçada com a eines per fomentar la curiositat, l’interés, la confiança, la superació personal, el treball en equip i la comunicació, de forma lúdica i divertida.

D’ EDUCACIÓ INFANTIL, fins a BATXILLERAT

Oferim dos propostes per a cada cicle educatiu. 

 La primera és una descoberta d’entorn i natura per a infantil i cicle inicial i de cohesió de grups, cooperació i treball en equip per a cicle mitja i superior, ESO i batxillerat. En aquestes propostes tenim activitats per fomentar el respecte i l’educació emocional amb ponis  i rucs.  

La segona proposta és d’aventura i esport,  amb més adrenalina. Combina les emocions d’alçada dels circuits i tirolines , amb  dinàmiques al boulder (rocòdrom)  ,tir amb arc,  orientació i superació d’obstacles. Els  reptes de lleure hi son presents també com a fil conductor.   

INSTAL·LACIONS D’AVENTURA, ESPORT I LLEURE

80 ha  de camps de conreu i de boscos que  acullen unes instal.lacions esportives de primera qualitat, que permeten experimentar l’entorn natural de forma nova i diferent per a cada edat. 

 • Parc d’aventura entre arbres amb cinc circuits i més de 60 activitats, entre ponts, escales, lianes i tirolines. 
 • Camp de Tir amb arc per tirades fins a 30 m
 • Pista poliesportiva i boulder-rocòdrom. 
 • Camp d’agility pels ponis i multiactivitats de lleure.
 • Més de 15 ha dedicades a tancats per als ponis,cavalls i rucs que viuen en semillibertat.
 • Piscina amb aforament fins a 40 persones banyant-se  ò  80 en el recinte.  
 • Itineraris i corriols forestals creats especialment per a proves esportives com la  CORRIOLAIRA    o la Maorí Race Aira Barcelona

El nostre equip de monitors esta format per controlar amb total seguretat les activitats en alçada i també per dinamitzar les activitats de lleure i coneixement del medi.

EDUCACIÓ INFANTIL

3 -5  anys

Grups > 50 us podem fer una proposta «a mida». Consulteu-nos

EXPLOREM el BOSC  i CONEIXEM als PONIS i als RUCS

Itinerari per observar, escoltar, tocar i descobrir per fomentar la curiositat i el respecte.

AVENTURA I JOCS PER EXPRESSAR I CRÉIXER

Moure’s en alçada, coordinació i equilibri per sentir que ens fem grans i jocs i reptes per aprendre a conviure.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA CICLE INICIAL

6 – 8   anys

Grups > 50 us podem fer una proposta «a mida». Consulteu-nos

AIRANATURA I ELS SENTITS DELS CAVALLS. 

Itinerari sensorial i lúdic pel bosc meditarrani, bosc de ribera i llacuna.  Vista, tacte, olfacte, oïda i gust per la descoberta de plantes i animals i com realitzen les funcions de nutrició, relació i  reproducció. Taller de coneixement dels «superpoders»dels cavalls. Els seus sentits son millors que els nostres?

EMOCIONS d’ALÇADA, AVENTURES i REPTES. 

Ponts, escales, xarxes, i tirolines entre arbres. Descarrega adrenalina i supera els teus límits. I en grup sabreu cooperar i superar els reptes que us proposarem?.

EDUCACIÓ PRIMARIA CICLES MITJÀ I SUPERIOR

9 -12 anys

Grups> 50 us podem fer una proposta «a mida». Consulteu-nos

FEM EQUIP 1. JUNTS HI GUANYEM

Amb les emocions d’alçada, l’educació emocional amb cavalls i els Jocs lúdics i d’equip, treballem objectius de l’àmbit d’educació en valors i de l’ambit de l’educació física . Busquem fomentar la cohesió del grup i que els alumnes descobreixin noves virtuts dels seus companys i companyes.

EMOCIONS d’ALÇADA, AVENTURA i REPTES.

Circuits d’aventura i Tirolines Xtrem: Adrenalina i superació personal . Itinerari de reptes i obstacles: Coordinació motriu, esforç i superació.

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA i BATXILLERAT

12 – 18 anys

Grups > 50 us podem fer una proposta «a mida». Consulteu-nos

FEM EQUIP 2. REPTES COOPERATIUS i VALORS de GRUP

Itinerari de reptes i obstacles , Cursa d’orientació amb enigmes  i  Circuit d’aventura entre arbres amb progressió cooperativa, o bé les tirolines Xtrem de 150 i 260m  

Recomanat per el 1r. trimestre

100% CIRCUITS D’AVENTURA en ALÇADA 

Circuits d’aventura. ponts, xarxes i tirolines xtrem . I segons el tamany del grup us proposem altres rotacions d’aventura i dinàmiques de grup, per guanyar en dinamisme i evitar les cues.

Recomanat tot l’any

ESPECIAL CASALS D’ESTIU

 • Totes les activitats proposades per AIRANATURA son animades i conduïdes pels nostres monitors. Podeu consultar l’us d’alguns espais per les vostres activitats.
 • Gràcies a ser un espai natural obert i a la diversitat de zones habilitades ens podem adaptar, a la vegada, als diferents grups d’edats que porteu els casals
 • L’entorn d’Airanatura, entre boscos i conreus és ple de zones ombrívoles, que son les que seleccionem per fer-hi activitats durant els mesos d’estiu.  A les zones més assoleiades s’hi fan els jocs d’aigua ò bé s’habiliten amb dutxes i punts d’aigua per poder-se refrescar.
 • Hi ha la possibilitat de contractar una estona final de piscina, amb un petit suplement al preu de les activitats.  Per els grups grans hi ha la possibilitat d’incloure la piscina a una de les rotacions mantenint el preu de les activitats.
 • Els packs d’activitats estan pensats per a grups entre 45 i 50 nens/es en très rotacions. Per els grups més grans us fem un programa a mida.
 • La temporització de les activitats és aproximada, especialment per els circuits d’aventura, i pot variar molt segons la motivació i agilitat dels nens i nenes..
 • Es molt important que els monitors que acompanyeu als grups un impliqueu i participeu en les activitats,  pujant als circuits d’aventura especialment. D’aquesta manera donareu seguretat als nens i nenes i aconseguireu molt més de dinamisme i diversió per a ells.

Grup infantil

3 – 5 anys

Programa dissenyat a partir de les activitats:

 • Descoberta de bosc, la riera i els seus habitants
 • Taller amb els ponis i rucs
 • Itinerari de lleure per pista i boulder
 • Itinerari de lleure i equilibri a l’ombra dels arbres.

Grup Primària Cicle Inicial

6 – 8 anys

Programa dissenyat a partir de les activitats:

 • Circuit d’aventura entre arbres “El Cargolet» ò «el Picot verd” segons edat i agilitat
 • Tirolina de la llacuna
 • Taller de coneixença i confiança amb ponis
 • Descoberta de la natura, riera i els seus habitants
 • Cursa d’orientació amb reptes i proves

Grup Primària Cicles Mitjà i Superior

9 – 12 anys

Programa dissenyat a partir de les activitats :

 • Circuit d’aventura “El Picot”
 • Tirolina de la llacuna
 • Cursa d’orientació amb reptes cooperatius
 • Circuit amb reptes, obstacles i equilibris a la pista, boulder i zona tir amb arc
 • Tir amb arc