La nostra responsabilitat

Fruit del nostre compromís amb l’entorn natural que ens acull, AIRA basa la seva activitat en un model de gestió que es desenvolupa amb el màxim respecte pel medi ambient més enllà de les exigències de la normativa legal.

Parc d’Aventura entre Arbres

1. Abans de començar els recorreguts, els tècnics explicaran als usuaris en el circuit d’iniciació les activitats, la normativa de seguretat i el comportament per realitzar les activitats correctament com també el bon ús del material de seguretat que s’ha de portar posat durant tot el recorregut. Al circuit d’iniciació s’hi farà l’explicació i mostra teòrica i seguidament les proves supervisades per un tècnic d’AIRA, tot seguit els usuaris podran iniciar els recorreguts.
2. El tiquet de compra d’activitat dona dret a la persona a fer una vegada el circuit
3. Totes les activitats es realitzen de manera autònoma, per tant, les persones que no puguin manipular correctament el material de seguretat per ells mateixos, sempre hauran d’anar acompanyats d’un adult que se’n responsabilitzi.
4. En cas de rescat (evacuació del circuit per part dels nostres tècnics) només es podrà tornar als circuits si els tècnics ho consideren possible i sempre abonant l’import del circuit/s que s’esculli de nou.
5. Les indicacions dels monitors són d’obligat compliment per part dels usuaris. Els monitors no tenen l’obligació de fer un seguiment exhaustiu per grup. Si hi hagués algú que per fatiga o bloqueig necessites abandonar el circuit, els tècnics d’alçada el podran baixar amb un sistema de rescat.
6. Aquesta activitat es pot realitzar única i exclusivament amb el material de seguretat proporcionat per Aira que es lliurarà en el moment de la contractació de l’activitat. Està totalment prohibit modificar o manipular aquest material sense la supervisió d’un responsable del parc.
7. Existeix una limitació màxima de pes i alçada per poder realitzar els circuits d’Aventura, que pot variar al llarg de l’any i el determina en cada moment l’equip tècnic d’AIRANATURA. El límit de pes independentment de l’alçada de la persona és de 90 Kg i és imprescindible consultar abans les persones de més pes.
8. En cas que no es compleixi la normativa de funcionament i de seguretat i, per tant, es posi en perill la seguretat d’un mateix o la seguretat d’altres usuaris, els tècnics podran suspendre l’activitat convidant a abandonar de les instal·lacions.
9. Aira no es farà responsable de possibles lesions ocasionades pel mal ús del material, l’activitat o el no compliment de les normes de seguretat del parc.
10. Els usuaris que un cop efectuades les proves al recorregut d’iniciació i pujar la primera escala del circuit , abandonin l’activitat , NO se’ls retornarà els diners.
11. Cal portar roba i calçat còmodes. El calçat ha d’estar cobert i ben lligat. En el cas de cabell llarg, es recomana portar-lo recollit.
12. Està totalment prohibit fumar dins del circuit i al seu mateix perímetre.
13. La direcció es reserva el dret de tancar el parc quan circumstàncies excepcionals o aconsellin (tempesta elèctrica o vent fort).
14. En el cas que els participants vinguin amb acompanyants, aquests estan autoritzats a circular pel recorregut únicament pels camins indicats. Per respecte al medi natural i la seguretat del parc, no es pot sobrepassar el límit de les cordes dels camins.
15. L’entitat no es fa responsable del deteriorament dels efectes personals, ni dels objectes perduts.
16. No es podrà entrar sota els efectes de qualsevol tòxic.
17. La direcció es reserva el dret d’admissió.

MARXA NÒRDICA

1. Seguiu els corriols i camins establerts i respecteu la propietat privada.
2. No modificar ni trencar les tanques i filats pel bestiar. Estaran senyalitzats.
3. Hidrateu-vos amb regularitat i si heu de menjar quelcom fer-ho de forma lleugera.
4. No llenceu brossa, porteu-la amb vosaltres fins al final de la ruta. Respecteu el medi ambient.
5. La marxa començarà neutralitzada, amb un ritme de pas uniforme en els primers quilòmetres, evitant els canvis de ritme i començant amb una intensitat de marxa suau d’escalfament fins que s’obri la marxa al ritme de cadascú. Sigueu conscients i controleu la intensitat del vostre esforç, adaptant-lo a la vostra condició física.
6. Assistiu i ajudeu qualsevol altre participant que pugui estar amb problemes.
7. No es permet fumar ni encendre cap mena de foc en tot el recorregut.
8. Extremeu les precaucions en els trams més difícils. Trams amb pedres, estrets i forts pendents els bastons ens seran d’ajuda.
9. Us recomanem portar un calçat còmode amb bona sola i els bastons a mida. Afegiu-hi un bidó amb aigua, roba adequada i una gorra o buf per al cap, a la muntanya no se sap mai.

TIR AMB ARC

1. La iniciació al tir amb ARC,  esta sempre sota la supervisió directe d’un monitor-entrenador.
2. La zona d’iniciació està situada sota un talús de fins a 8 metres que evita la fugida de les fletxes perdudes, està indicada i separada de les zones de pas per una tanca i esta dissenyada de manera que des de la mateixa línia de tir es pot tirar a diferents distàncies, des dels 10 fins als 30 metres.
3. La distància entre arquers és molt gran per evitar que cap arquer interfereixi amb els que tiren al seu costat i es pogués produir un contacte inesperat, que portés a fer un mal tir que provoqués un accident.
4. Els nostres equips es controlen amb regularitat per assegurar que estan en les condicions adequades i responen a les mesures de seguretat.
5. No es permetrà la recuperació de les fletxes fins que tota la línia d’arquers hagi finalitzat les seves fletxes.
6. En recuperar les fletxes de les dianes s’haurà de vigilar que no hi hagi cap persona al darrere. Aquestes es poden alliberar de sobte i ferir a la persona propera.
7. Cada arquer disposarà d’un buirac (caixa o beina per portar-hi les fletxes) i no haver de portar-les a les mans. D’aquesta manera s’eviten situacions i jocs perillosos.

BOULDER

1. El Boulder és una activitat dirigida a grups i no es pot accedir al recinte sense monitor.

2. No es permetrà l’ús del boulder fora dels horari d’obertura d’Airanatura..
3. No és obligatori l’ús de casc al boulder AIRA (Aquesta modalitat d’escalada no exigeix l’ús del casc fins als 3 m.). Mai poden quedar sobreposades dues persones.
4. En cap cas es permet sortir per la part superior de la paret (part no equipada amb presses).
5. No es permet escalar descalç ni sense samarreta per motius d’higiene, imatge i seguretat.
6. No es permet que en cap moment un escalador practiqui per una línia superior a un altre
7. No es podrà utilitzar cap tipus d’eina per manipular les presses sense consultar prèviament al personal d’AIRA.
8. No es permet fer pràctiques de ràpel, reunions, ni proves de materials.
9. Només es podrà utilitzar magnesi líquid (carbonat de magnesi) i queda totalment prohibit utilitzar el magnesi en pols. (òxid de magnesi).